Kozijnen

Goede kozijnen houden wind, regen en ongewenste bezoekers buiten. Van der Linden Bouw uit Driebergen weet alles van duurzaamheid en inbraakveiligheid voor wat kozijnen betreft. Wij leveren en installeren kozijnen in hout, aluminium en kunststof, en in vele modellen en maten.

Bij het vervangen van uw oude kozijnen vinden wij het beste alternatief voor u, waarbij we uw kozijnen weer in de oorspronkelijke staat terugbrengen. Door efficiënt te werken, hoeft u daarbij niet lang in de kou te zitten. En natuurlijk leveren wij uw huis weer opgeruimd op.

Wilt u uw bestaande kozijnen vervangen door een schuifpui, of ramen van uw vloer tot aan het plafond? Wij komen graag langs voor een passend advies en een scherpe offerte. U kunt bij ons ook terecht voor dakkapellen, serres en overkappingen.

Hardhouten kozijnen

Er gaat niets boven de sfeervolle uitstraling van authentiek hardhouten kozijnen. Moderne hardhouten kozijnen met een FSC keurmerk zijn milieubewust en doen qua isolatie en onderhoudsbehoefte niet veel meer onder voor kunststof kozijnen.

Hardhouten kozijnen kunnen volledig op maat gemaakt worden in verschillende kwaliteitsniveau’s. Naast de warme uitstraling hebben hardhouten nog een aantal specifieke voordelen. Zo kun je erin boren en er dus gordijnen aan ophangen. Maar ook reparaties zijn mogelijk, bijvoorbeeld bij een (meestal mislukte) inbraakpoging. Kunststof kozijnen zijn dan blijvend beschadigd. Bij sommige monumenten bent u zelfs verplicht om de kozijnen van hout te laten zijn.

Van der Linden Bouw levert uw hardhouten kozijnen perfect geïnstalleerd en geschilderd op. Laat u zich liever eerst iets beter informeren over het gebruik van hardhouten kozijnen ten opzichte van kunststof of aluminium kozijnen? Neem gewoon even contact op, we adviseren u graag. En natuurlijk kunt u ook een messcherpe offerte van ons verwachten.

Aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen zijn met hun strakke uiterlijk vooral populair in combinatie met moderne architectuur. Het materiaal is licht en sterk. Daardoor is het mogelijk om zeer slanke kozijnen te maken, in tegenstelling tot kunststof en houten kozijnen.

Maar ook in de klassiekere bouw komen aluminium kozijnen goed tot hun recht. Er zijn verschillende profielen mogelijk, waarbij een renovatieprofiel bijvoorbeeld erg lijkt op de klassieke houten ramen. Ook wat betreft onderhoud is aluminium een goede keuze. De kozijnen gaan tientallen jaren mee en hoeven niet geschilderd te worden. Ze kunnen overigens in verschillende kleuren geleverd worden.
Wij lichten u graag verder in over de mogelijkheden (en onmogelijkheden) van aluminium kozijnen. Wij installeren naast kozijnen ook aluminium schuifpuien, deuren, draaikiepramen en vouwwanden.

Kunststof kozijnen

Kunstof kozijnen zijn razendpopulair bij zowel nieuwbouw als verbouw, vanwege de vele voordelen. Ze zijn duurzaam en onderhoudsvrij en je kunt ze tegenwoordig in alle kleuren kopen. Hoewel kunstof kozijnen iets duurder zijn dan houten kozijnen, verdient u dit vanzelf terug doordat ze nooit geschilderd hoeven te worden.

Ook qua veiligheid zijn kunststof kozijnen een uitstekende keuze. Ze zijn brandveilig en in combinatie met goed hang- en sluitwerk zijn ze ook inbraakwerend (conform SKG weerstandsklasse 2). Doordat de profielen meerdere kamers bevatten hebben ze ook een hoog geluids- en warmteisolerende waarde. Zo is het gebruik van kunststof kozijnen comfortabel, voordelig en milieuvriendelijk.

Van der Linden Bouw werkt met verschillende leveranciers van kunstof kozijnen, alle met een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Zo kunt u zelf bepalen welke kozijnen het beste bij u passen. De installatie, afwerking en dienstverlening van Van der Linden zijn altijd van het hoogste niveau.