Daken

Problemen aan uw dak leveren naast hoofdbrekens vaak flinke kostenposten op. De dakwerken van Van der Linden Bouw voorkomen deze problemen, of lossen ze bekwaam, efficiënt en duurzaam voor u op.
Van der Linden Bouw voert alle soorten dakbedekkingen voor u uit, voor bedrijven en particulieren. Wij repareren lekken, renoveren verouderde daken of bouwen volledig nieuwe daken voor nieuwbouwprojecten.
Ook voor werkzaamheden op of aan uw dak kunt u op ons rekenen. Zo plaatsen wij dakramen en dakkapellen, lichtkoepels of een volledige dakopbouw. Kleinere werkzaamheden aan het dak, zoals dakgoten en zonnepanelen kunnen wij tijdens de bouw of achteraf voor u uitvoeren. Kijk in het menu hiernaast voor meer details over de dakwerkzaamheden die wij voor u uitvoeren. Test.

Dakpannen vervangen

Dakpannen zijn de eerste laag van bescherming voor uw huis tegen regen en sneeuw. Goede dakpannen gaan tientallen jaren mee, maar eens komt het moment dat ze vervangen moeten worden. Zodra ze poreus worden, nemen ze vocht op en kunnen ze in de winter kapot vriezen. De lekkage die daarop volgt kan behoorlijke schade veroorzaken.
Wanneer u uw dakpannen laat vervangen doet u er ook goed aan eens goed na te denken over het isoleren van u dak of het plaatsen van een dakraam of dakkapel. [LINKEN WERKEN NIET] Deze kunnen we met de nieuwe dakpannen weer perfect afwerken. In de meeste gevallen kunnen wij al deze werkzaamheden uitvoeren zonder dat daarvoor een vergunning nodig is.
Van der Linden Bouw werkt met alle soorten en kleuren dakpannen. Wij zorgen ervoor dat uw dak weer snel regendicht is en doen ons best zo min mogelijk overlast te veroorzaken. Ook voor het vervangen van enkele dakpannen kunt u ons inschakelen.

Dakkapel

Een dakkapel is de snelste en eenvoudigste manier om uw woonruimte te vergroten. Een donkere, kleine zolderkamer bouwen wij in één dag om tot een gezellige kinderkamer, een ruime hobbykamer of een lumineuze home-office.

Wij leveren dakkapellen in hardhout en kunststof en in elke gewenste kleur. Onze vakmensen komen de dakkapel persoonlijk bij u thuis inmeten. Alle dakkapellen zijn vanzelfsprekend voorzien van schriftelijke garantie op constructie en lekkage.

Hulp nodig bij het aanvragen van een vergunning voor uw dakkapel bij de gemeente? Ook daarmee hebben we ervaring en helpen we u graag. Meer daarover op de pagina Advies en Regelgeving.

Prefab dakkapel

Met een prefab dakkapel maakt u van een nutteloze zolderkamer snel en betaalbaar een comfortabele ruimte met een groter bruikbaar oppervlak. Prefab dakkapellen zijn goed geïsoleerd en staan binnen één dag op het dak van uw huis. Ze worden namelijk kant en klaar afgeleverd en hoeven alleen nog geplaatst te worden.

Een prefab dakkapel vindt u in verschillende breedten en hoogtes. Zolang de hoogte niet groter is dan 1,75m en de dakkapel aan de achterkant van uw huis komt, is een vergunning niet nodig. In alle andere gevallen helpt Van der Linden Bouw u graag met de aanvraag ervan. Wij helpen u overigens ook graag bij het bepalen van de beste locatie van de prefab dakkapel. Zo geniet u van de beste lichtinval en houdt u de beste mogelijkheden bij het inrichten van uw nieuwe kamer.

Wij werken met verschillende leveranciers van prefab dakkapellen. U kunt u kiezen tussen houten en kunststof dakkapellen in verschillende kleuren en afwerkingen en een prijs die het beste bij u past. Natuurlijk werken wij uw zolderkamer aan de binnenkant (en aan de buitenkant) volledig voor u af.

Dakraam

Met een dakraam of kanteldakraam geeft u uw zolderkamer voldoende daglicht om er comfortabel te kunnen slapen of werken. De kosten zijn een stuk lager dan voor een dakkapel en in de meeste gevallen hoeft u er geen vergunning voor aan te vragen.

Al onze dakramen worden waterdicht geïnstalleerd en zijn voorzien van dubbel glas. Daardoor blijft de warmte binnen en de kou buiten. De installeurs van Van der Linden Bouw helpen u de ideale hoogte en afmetingen van het raam in uw situatie te bepalen. Deze hangen onder meer af van de grootte van het vloeroppervlak en de hellingsgraad van het dak.

Wij lichten u graag vrijblijvend in over de mogelijkheden en voordelen van de verschillende oplossingen die wij u kunnen bieden. U kunt daartoe direct contact opnemen via het contactformulier.

Plat dak of schuin dak isoleren

Door uw dak te isoleren, kunt u jaarlijks enkele honderden euro’s op de stookkosten besparen. De manier voor het isoleren van een plat dak is verschillend van die van een schuin dak. Van der Linden Bouw heeft ervaring in het isoleren van zowel platte als schuine daken.

Een schuin dak isoleren we met glas- of steenwol vanuit de binnenzijde. Tussen de balken plaatsen wij de isolatiedekens, waarbij we natuurlijk rekening houden met de damploorlatendheid om vochtophoping te voorkomen. Een plat dak is het beste aan de buitenkant te isoleren, met behulp van polystyreenplaten. Vervolgens werken we het dak af met grind of stoeptegels. Ook de afwatering controleren we even en kunnen we indien nodig herstellen.

Van der Linden Bouw installeert ook goed geïsoleerde dakramen en dakkapellen. Daarmee maakt u van een loze zolder een comfortabele kamer terwijl u tegelijkertijd flink aan kosten bespaart. Vraag ons naar de specifieke mogelijkheden van uw woning of bedrijfspand.

Dakopbouw

Wie meer woon- of kantoorruimte nodig heeft, hoeft niet altijd te verhuizen. Vaak is een dakopbouw een veel wenselijker alternatief. Bij een dakopbouw wordt een extra verdieping op een bestaand pand gezet. Dat kan over de gehele lengte, of over een kleiner deel van uw woning of bedrijf.

In de meeste gevallen wordt een dakopbouw op een plat dak geplaatst. Door voor een lichte, vooraf geconstrueerde dakopbouw te kiezen, kan de opbouw snel staan. Er is dan ook geen extra heiwerk nodig. Maar ook voor zwaardere dakopbouwen of nokverhogingen bij schuine daken kunt u Van der Linden Bouw probleemloos inschakelen.
Wij informeren u vooraf natuurlijk graag over de mogelijkheden, en de voor- en nadelen van alle opties.
Afhankelijk van de oplossing die u kiest, kan een dakopbouw al binnen een dag wind- en regendicht staan. De deze nieuwe verdieping kunt u inzetten zoals u wilt, ook voor bijvoorbeeld een badkamer, inclusief aan- en afvoer van het water. Ook stopcontacten en andere aansluitingen kunt u in de uitvoering laten meenemen.